



Daily Schedule (FINAL) 39th Annual Grand National Championships

November 12-15, 2014 • Lucas Oil Stadium • Indianapolis, IN

2014 FALL CHAMPIONSHIPS

Wednesday, November 12, 2014

6:00 pm Lucas Oil Stadium West Gate Ticket Window Opens

West Gate Opens for Spectators

6:30 pm Indianapolis Marching Band Tournament, presented by Yamaha

National Anthem - Marian University Marching Band

6:45 pm Indianapolis Marching Band Tournament Begins

8:15 pm Exhibition by Marian University Marching Band

9:30 pm Indianapolis Marching Band Tournament Ends

Exhibition – Tennessee State University Marching Band

9:45 pm Awards Ceremony

10:15 pm Stadium Clears

Thursday, November 13, 2014

8:30 am-1:30 pm Indianapolis Marching Band Tournament Clinics

9:00 am Lucas Oil Stadium Ticket Office Opens

9:45 am East Gate Opens for Spectators

Expo Opens – Premium Areas

10:15 am Grand Nationals Prelims 1 Competition Begins

1:00 pm Break (30 minutes)

Exhibition – Tennessee State University Marching Band

1:30 pm Prelims 1 Competition Continues

4:30 pm Break (30 minutes)

5:00 pm Prelims 1 Competition Continues

8:00 pm Break (30 minutes)

8:30 pm Prelims 1 Competition Continues

11:30 pm Prelims 1 Competition Concludes and Expo Closes/Stadium Clears

Friday, November 14, 2014

7:00 am Lucas Oil Stadium Ticket Office Opens

East Gate Opens for Spectators

Expo Opens - Premium and Standard Areas

7:30 am Grand Nationals Prelims 2 Competition Begins

10:15 am Break (30 minutes)

10:45 am Prelims 2 Competition Continues

11:45 am-1:45 pm SupportMusic Coalition Conference Call – North Press Box (Call begins at 12:00 pm)

1:45 pm Break (30 minutes)

Exhibition – Marian University Marching Band

2:15 pm Prelims 2 Competition Continues

4:00 pm Leadership Registration Opens in the 500 Ballroom, Indiana Convention Center

5:00-7:00 pm Dr. Tim Lautzenheiser Student Leadership Workshop

500 Ballroom, Indiana Convention Center

5:15 pm Break (30 minutes)

Prelims 2 Competition Continues 5:45 pm

8:45 pm **Prelims 2 Competition Concludes**

Exhibition - University of North Alabama Marching Band

9:00 pm Sponsor Recognition Awards

Patrick John Hughes Parent/Booster Award Presentation

Prelims Awards Ceremony & Announcement of Semi-Finalists

Expo Closes/Stadium Clears 9:30 pm

Semi-Finalist Directors Meeting (Meeting Room 8/9)

Saturday, November 15, 2014 - Purdue University Day

7:00 am Lucas Oil Stadium Ticket Office Opens

East Gate Opens for Spectators

Expo Open - Premium and Standard Areas

Semi-Finals Competition Begins 8:00 am (tentative)

(actual start time is announced at Friday evening Class Awards Ceremony)

Future Music Educators Experience Registration/Check-in - Southeast Entrance

8:30 am Future Music Educators Experience - Meeting rooms 8/9

9:45 am-11:00 am Directors' Behind the Scenes Tour (Players Family Lounge)

11:00 am Break (15 minutes)

11:15 am Semi-Finals Competition Continues

Future Music Educators "Meet the Masters" Luncheon - Quarter Back Suite 11:30 am

1:45 pm Break (30 minutes)

Semi-Finals Competition Continues 2:15 pm

4:45 pm **End of Semi-Finals Competition**

Exhibition - Illinois State University Marching Band

5:00 pm **Semi-Finals Awards Ceremony**

Announcement of Finalist Bands

5:30 pm Expo closes/Stadium Clears

Finalist Directors Meeting (Meeting Room 8/9)

6:30 pm North Gate Opens for Spectators

Expo Re-Opens - Premium Area

7:00 pm **Grand Finale Opening Ceremony**

National Anthem – United States 100th Army Band Fort Knox

Presentation of Scholarships

George N. Parks Leadership Award Presentation (MFA and NAfME)

8:00 pm First Performing Band in Finals Competition

End of Finals Competition -- Bands form on field for Finale and Awards Ceremony 11:00 pm

Bands played on the field by Illinois State University Drumline

11:30 pm Expo Closes/Stadium Clears